top of page
névtelen1.JPG

Hazátlanul - Hetedhéthatár Kiadó, 2019

A templomból a dűlő, a présház felé vitt az útja. Az emelkedő feléhez közeledve megpillantotta a takaros présház fehérre mázolt épületét, előtte a nagy szőlőlugast lassan sárgába forduló, duzzadó, itt-ott még éretlen fürtjeivel. Az ittenivel össze sem hasonlítható, ízvilágában jellegtelen, legfeljebb csak megjelenésében gazdag kaliforniai szőlő jutott az eszébe, amellyel időnként elárasztották Long Island nagyáruházainak zöldséges pultjait, kiskereskedéseit, és amit mindig kihagyott az étrendjéből. Aztán, mintha minden egyes lépéssel levált volna róla valami abból a másik, korábbi életéből, és valami megmagyarázhatatlan jó érzés töltötte el. Alig várta, hogy felérjen. Bár még csak délelőtt volt, már ott fitogtatta erejét a Nap.

 

(A címre kattintva részlet a kötetből)​​

http://hetedhethatar.hu/hethatar/?p=55272

Az ártatlanság bája - Hetedhéthatár Kiadó, 2018

Dezsőke majd szétrobbant az izgalomtól, az idegességtől, csak hallo­másból ismerte ezeket a „műintézményeket”, nem tudta, mi vár rá odabent. Eligazgatta apjától megörökölt csokornyakkendőjét, gondosan oldalra si­mította dióolajtól sötéten fénylő dús haját, és belépett az ajtón, amely pil­lanatokkal később döngve zárult be mögötte.

Mindenütt süppedő szőnyegek, hatalmas tükrök, súlyos skarlátvörös bro­kátfüggönyök, a sarokban egy lecsukott, néma pianínó árválkodott egy ra­kás ottfelejtett kottával a tetején. A nappalit uraló kereveteken ledér öltözetű lánykák trécseltek, talán korábbi kalandjaikat, tapasztalataikat osztották meg egymással, vélhetően nem éppen irodalmi stílusban. Hirtelen elveszettnek érezte magát, mintha egy más, tőle eddig idegen világba csöppent volna.

 

http://holdkatlan.hu/index.php/irasok/proza/4113-botz-domonkos-orok-talany

Versvilágok határán - Hungarovox Kiadó, 2016

 

A Hungarovox Kiadó gondozásában “Versvilágok határán” címmel jelent meg Varga Rudolf kötete, amelyben Botz Domonkos vers- és novellásköteteinek termését mutatja be a pályatársak szemével.

Részlet a kötet szerkesztőjének, Varga Rudolfnak (író, rendező) bevezetőjéből:

 

https://montazsmagazin.hu/botz-domonkos-versvilagok-hataran-konyvajanlo/

bottom of page